חימר פולימרי – עצות פרקטיות
חימר פולימרי הוא חומר הדומה במקצת לפלסטלינה, אך הוא הרבה יותר יציב ממנו: הצבעים יציבים וניתן לערבב בניהם ולהגיע לאינסוף גוונים נוספים.
יש לרכך אותו בין הידיים לפני שיוצרים איתו, ואם הוא יבש או קשה מידי ישנן עוד שיטות לריכוך ( ראה המאמר הנוסף כאן בדף המאמרים ).
חימר פולימרי לא מתקשה באוויר, צריך לאפות אותו לפי ההוראות שלהלן, הצבעים נשארים יציבים והוא אינו משנה את צורתו.
כדאי לנקות את הידיים ואת כל הכלים במטליות לחות כשעוברים מצבע לצבע.
הדבקה של פימו על פימו: לפני האפייה: ניתן לעשות ע"י מריחה של פימו-נוזלי, או ע"י קירוב והדבקה ע"י לחיצה קלה את שני חלקי החימר הפולימרי. הם נדבקים ונצמדים בקלות האחד לשני. אחרי האפייה: ניתן לחבר ע"י מריחה של פימו נוזלי – ואפייה שוב, או ע"י שימוש בדבק E6000 .
שלב האפיה: את המוצרים יש להכניס לתנור מיוחד אך ורק עבור חימר-פולימרי, כדי לשמור על הפרדה בין דברי מאכל ובין יצירה עם פימו. אני מכניסה את המוצרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכסה אותם בנייר אפייה גם כן. יש לאפות על פי הוראות היצרן של החימר הפולימרי, היות וישנם סוגים שונים של חימר פולימרי. אני אופה בדרך כלל ב 110 מעלות צלסיוס למשך 20-25 דקות. כל המוצרים מתקבלים קשים ויציבים למדי גם בטמפרטורה זו ואני נמנעת מלהגיע למצב של שריפת המוצרים...
אחרי האפייה מתחיל שלב הגימור: ניתן לשייף את המוצר בשלוש דרגות של נייר-זכוכית מיוחד שמרטיבים אותו במים. פעולה זו מחליקה את המוצר, מורידה ממנו שאריות גבישיות קטנות של חומר, ומכינה אוו לשלב ההברקה. - פרסמתי פה מאמר ייחודי לעניין זה !
שלב ההברקה: לאחר שלב ההחלקה ניתן למרוח על המוצר לאקה מיוחדת לחימר פולימרי( כל לאקה אחרת עלולה להתרכב עם החימר הפולימרי ולקלקל את המוצר ! )
שיטה נוספת להברקה: להעביר בזהירות את המוצר בגלגל-שיוף מיוחד. גלגל השיוף מחובר למנוע המאיץ אותו במהירות רבה. קירוב המוצר לגלגל זה גורם להברקה פרמננטית (קבועה) של התוצר. אני משתדלת להבריק בגלגל-שיוף את רוב עבודותיי, חוץ מהמוצרים המאד מאד קטנים, כמו חרוזים למשל.
השימוש בכלי העבודה: כל הכלים שמשתמשים בהם עם חימר פולימרי משמשים אך ורק את החומר הזה, אין לערבב אותם עם כלי האוכל. מדובר על סכינים, סרגלים או כל כלי אחר.
חשיפה לשמש: כדאי לא לחשוף את המוצרים לחום רב או לשמש, זה יכול להשפיע על שינוי הצבע או לריכוך מיותר שיזיק לצורת המוצר.
איכסון: יש לשמור את חבילות החימר הפולימרי לפני האפייה בקופסה סגורה. את הגלילים שאני יוצרת אני שומרת בקופסאות שונות, מחולקים לפי סוגים שונים ( גלילי פרחים, קליידסקופים, גלילי וורדים, גלילים בצבעים שונים וכו'). כל גליל אני עוטפת בנייר אפייה שלא סופג שמנים (על מנת לא לייבש את הגליל!).
---------------------
נראה מסובך?....
זו תורה הנלמדת בשלבים, צעד אחר צעד, בסבלנות רבה - אל תדאגו! צאו לדרך, העזו לנסות ולבטח תראו התקדמות!
אני כאן לענות על כל שאלה ולעזור בכל קושי בתנושא הנ"ל.
טובה רשף / TovArt Creations
* * *
אמנות בחימר פולימרי (פימו), עיצובים, מתנות וסדנאות בכל הארץ.
0522-981941
* * *
הכנסו לגלריות באתר שלי: http://www.tovart.co.il
כיתבו אלי בכל שאלה בנושא ולקבלת פרטים על מגוון הסדנאות:
/>tova.reshef@gmail.com